Vanliga frågor

Hittar du inte svaret på din fråga är du välkommen att maila oss

Vanliga frågor

Är skinnen ekologiska?


Våra djur är ekologiska uppfödda. Vilket innebär att de får gräs från Kosters saltängar på sommaren och KRAV eko foder på vinterna. Själva skinnet kan man få både som ekologiskt och icke ekologiskt. Ekologiskt ska beställas i förväg och kostar 250kr exta.
Hur bereds de ekologiska skinnen?


Ekologiska skinn bereds med vegetabilgarningen, vilket innebär att man använder en kombinationsgarvning av tara (vegetabilgarvämne) och syntetiska garvämnen (fetter) som ger ett mjukt och härligt skinn med en vacker, crème-färgad lädersida. Det vegetabilgarvade skinnet går inte att färga, varken på ull- eller lädersidan. Skinnet blir biologiskt nedbrytbart och går att kemtvätta.
Vart ligger gårdsbutiken?


Om du tar Kosterbåten till Sydkoster är det lättast att gå av vid Kilesand. Det är ca. 15 minuters promenad på huvudvägen. Vi finns då på höger sida om vägen. Vill du se mera av ön så kan du gå av på antigen Långagärdet eller Ekenäs. Då ska du följa skyltarna till ICA butiken. Väl framme vid butiken följer du skyltarna mot Kyrkosund. Då är du på rätta vägen, bara fortsätta framåt. Vi finns på vänstra sida. Från affären tar det ca. 30 minuter att promenera till oss
När är det öppet i gårdsbutiken?


Det är altid öppet fredag och lördag 11-14. Om du vill komma utanför den tiden så är det bara att ringa Helena på 070 748 3107 Hona svara i mån av tid.

FÖLJ OSS 

©2023 by Rocco's Bites. Proudly created with WIX.COM

0
  • Black Instagram Icon